Keresés ebben a blogban

2012. december 10., hétfő

A kislányok álma: fésülködő asztalka

 A mai vásárlásomhoz csak az időben repülök, egészen kicsi kislány koromig. Már négy-öt évesen szerettem volna egy fésülködő asztalkát. S hozzá egy akkora fürdőszobát, amibe az szépen el is fér. Álmaimban alacsony törékeny fehér asztalka állt, egy pici puha zsámollyal. Ez az álom mostanra, gyakorló anyaként, annyiban változott, hogy a bútorok magasabbak lettek, és az asztal sok, zárható fiókot kapott, a gyermeki kíváncsiság elől óvva,annak tartalmát. 

Tudom, hogy manapság nem egy divatos bútordarabról beszélek, pedig mennyi lánynak, asszonynak könnyítené meg reggeli és esti készülődését, ha ablak mellett napfénynél, kényelmesen ülve, minden hasznos holmit könnyen elérve válhatna szebbé. A választásom Laura Ashley egyik darabjára esett. A divat és a lakberendezés nagyasszonyának ma is működő üzleteiben  nagyon szép darabokat lehet találni, sőt webshpopon is megrendelhetőek. 

A Clifton dressing table & Stool névre hallgató darabba minden szépen elférne. Fésűk, kefék, hajlakkok, hajszárítók, sütővasak, sminkecsetek, paletták, rúzsok, körömlakkok, krémek és mindenféle női boszorkányságok. 
Az asztalka megvásárolható egyenesen az üzletasszony nevét fémjelző amerikai áruházból is, akkor az ár amerikai dolláról átszámítva mintegy 
200 000 Ft körül mozog, ha viszont a cég svédországi oldalán vásárolom meg, akkor a szépség ára svéd koronáról középárfolyamon számolva csaknem: 490 000 Ft + mindkét esetben a szállítás díja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése